sobota 7. prosince 2013

A máme tady prosinec, měsíc poruch - III

Další den po opravě monitoru přišla další rána. A to doslova.

Zatímco jsem odklízel napadaný sníh a zmrzlou břečku z chodníku, kterou nám tam nadělila Správa silnic,  nedůsledně zavřené dveře kůlny byly náhlým poryvem orkánu Xaver vytrženy z pantů. Ach jo.

Asi jsem si neměl do statusu Skypu dávat hlášku: I kdyby Bůh byl, stejně se chová, jakoby nebyl. Ale tohle vypadá spíš na zásahy Satana (už když píšu tenhle článek vím, že nám v pátek bouchla televize). Tento prosinec bude vskutku vypečený.

Závada

Kombinace: páka & silný vítr & shnilé interiérové dveře.
Uvítání...

Zbylo jenom kování.

Zbytky lepidla naznačují, že už se je někdo (já?)
snažil někdy opravovat.

Oprava

No, abych pravdu řekl, staré dveře jsou sice opravitelné, ale nemá to smysl. Jednak nové nejsou tak drahé, druhak by se oprava pár dní táhla a venku mrzne a fouká a za třetí by to furt byly stejné papířáky na pokraji zhroucení. Konec konců sloužily více jak 25 let.

Takže oprava se nekonala, vytáhl jsem ze sklepa jedny skoro zbytečné dveře a usadil je. Držely, ale nešly zavřít. To je podstatná vada. Problémem nebyly ani zkroucené dveře a ani zkroucená futra, ale to, že byly zkroucené obojí a do protivky.

Až po půlhodinové domluvě flexou šly zavřít a následný balet majzlíkem, kladivem a pilníkem zajistil zapadnutí západky a možnost jejich zamčení. Na jaře, hmm, nejspíš v létě, je pro jistotu natřu.




Žádné komentáře:

Okomentovat