pondělí 20. května 2019

Flash Lua do ESP32


Odpovíme si na otázku: Jak nahrát scriptovací jazyk LUA do ESP32.











Na úvod

Vše, co tady popisuji je poplatné tomu, na jaké nástroje jsem zvyklý a rozhodně netvrdím, že to nejde jinak. Toto je prostě moje cesta...

Co budeme potřebovat

WCC (Whitecat Console)

ZDE si vyberte platformu, pro kterou následně stáhnete WCC. Tímto programem pak budeme nahrávat firmware, používat jej pro skenování portů s připojeným ESP32 a také s ním lze uploadovat Lua scripty v případě, že opovrhnete Whitecat IDE.

Flešujeme...

Spustíme konzoli (cmd.exe) a vypíšeme si seznam portů. USB se zde tváří jako sériový port. Celý postup včetně vysvětlení funkce přepínačů je ZDE (Github)

wcc -ports


Spustíme flashování. Při prvním pokusu budeme upozorněni, že není jasné, o jaký se jedná board a jestli si chceme vybrat. Takže následně potvrdíme Yes.

wcc -p COM7 -f -ffs


Volím 29, protože zrovna má připojenu desku i s OLED displayem. Vy si musíte vybrat. Pokud si nejste jisti, zvolte 36 Generic ESP32 board. Možná budete ochuzení o nějaké konstanty v připojených modulech, ale to nás teď nemusí trápit. A navíc to jde později změnit.

Následně se budou vypisovat poměrně nevzhledné hlášky o stahování a flashování firmware i o tom, že flashování selhalo. Nic si z toho nebudeme dělat, protože program kecá a vše se podařilo. Přesvědčíme se o tom v následující kapitole..

(zatím nedokončeno...)

Zdroje informací


  • GitHub (How to get the Lua RTOS firmware?)


Žádné komentáře:

Okomentovat