pondělí 11. září 2023

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka nejen na těstoviny podle Ivany Tischlerové.

2 kg rajčat
1 lžíce soli
6 lžic cukru
8 stroužků česneku
2 velké cibule
větší hrst čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka, saturejka)
feferonka (nemusí být)

Na pánvi osmahneme cibule do sklovata, přendáme do pekáče, přidáme nakrájená rajčata, nasekané bylinky, sůl, cukr, nakrájený česnek. Pečeme v troubě cca hodinu, rozmixujeme, plníme do sklenic, sterilizujeme 20 minut na 80 °C.

Mixovat můžeme teplé i po zchlazení. Používáme samotné na těstoviny, s mletým masem, do rajské polévky, rajské omáčky, do ragů, pod maso, atd.


Žádné komentáře:

Okomentovat