sobota 16. března 2019

Žitný kváskový chleba (rev. 2019-04-10)

Tento příspěvek je zde pouze pro mou potřebu a nahrazujeme mi ty proklaté žluté samolepicí lístečky, které se s chutí ztrácejí...

Ingredience

400 ml vlažné vody
190 g žitného kvásku (180)
540 g žitné mouky (600)
3 lžíce olivového oleje z pokrutin (2)
2 lžíce kmínu
1 lžíce Solamylu (1x vařený brambor)
3 lžičky soli


Technologický postup

1. Vhodit ingredience do pekárny (UNOLD 68415)
2. Program 8 (těsto, teig, 90 minut)
3. Nechat kynout do 3/4 objemu, obvykle 4-6 hodin (v chladu i déle)
4. Program 10 (pečení, backen, nastavit 60 minut)
5. Po upečení položit na rošt a na 2 hodiny překrýt vlhkou utěrkou

Časy kynutí

Uvedené časy jsou naměřené.

  • 190' při 22.5°C


Další informace


Žádné komentáře:

Okomentovat