pondělí 13. srpna 2018

Sušená rajčata

Už mě fakt nebaví stále dokola posílat recept na sušená rajčata. Takže jednou pro vždy to bude tady. Howgh.

Postup je obrázkový, aby to pochopil každý.








Rajčata


  • Používej masité typy (osvědčené odrůdy jsou Pavlína, San Marzano, Beafmaster VFN 1, Býčí srdce). 
  • Z dužnatých, vhodných k přímé konzumaci, ti po vysušení prd zbude.

Nakrájet a usušit


  • Nakrájej omytá a osušená rajčata na 10 mm silné plátky.
  • Naskládej je na plata a posol.
  • Vlož do sušičky.
  • Při sušení přeskládávej plata tak, aby sušení bylo stejnoměrné.
  • Občas sesypávej z několika plat rajčata dohromady.
  • Suš do gumové konzistence, tj. aby ti to šmakovalo už ve chvílu, kdy to dáš do puse.












Vložení do skleničky

Na dno skleničky velikosti přesnídávky dej:

  • 3 plátky česneku
  • 2 snítky bazalky
  • 1 snítku tymiánu
  • 1 snítku saturejky

Následně:

  • Docpi rajčaty 9 mm pod okraj.
  • Dolij 80℃ horkou směsí slunečnicového s trochou olivového oleje.
  • Zavíčkuj.
  • Otoč hore kolcama ať vidíš, jestli se to chytlo.
  • Nech zchladnout.
  • Pošli Pavlíkovi vzorek.

Pozor!

  • Všechny přísady nechť jsou čerstvé. Žádný sušený česnek a pod., nebo si ťa najdu!
  • S oliváčkem opatrně, ať nepřerazíš ostatní chutě!
  • Napřed dojez loňské a až pak načni letošní.
  • Neuždibuj, nebo ti nic nezbude!










1 komentář: