úterý 16. července 2013

Nemelem, nemelem, ...

Smrt princezny Diany, Ovar I. prezidentem, povodně, Bartošová v lihu, zdražení benzínu, osvobození Janouška. Zprávy sice špatné, cítím, že jako správný Homo sapiens bych měl být otřesen, ale je mi to vnitřně prostě putna.

Avšak uzavření Češkova mlýna mě zasáhlo hluboce a na citlivém místě. Takříkajíc na komoru.

Češkův mlýn končí, v provozu zůstane pouze pálenice a široký sortiment mouky, slunečnicová a dýňová semínka, kmín, prostě vše z čeho jsem pekl doma chleba, je teď definitivně v merrrde! 

Auuuu!!!



No nic, jdu pátrat, kde seženu žitnou a pšeničnou chlebovou mouku... Na náměstí to asi nebude. Tam je už desítka lékáren a stovka krámků s hadrama.

Ps

  • Pokud máte puzení komentovat tuto zprávu, tak rady typu "v Lidlu mají směs na chleba, v akci i za 25,-" si nechte laskavě od cesty. Jednak chci mít kontrolu toho, co do pekárny sypu, druhak peču chleba dle své momentální chuti a ne podle nálady nějakého fríkulína z obchoďáku, co tam už stejně pět let nepracuje.
  • Ohledání post mortem ukázalo, že se ještě doprodávají zbytky (kmín a pod.) a nic nového se nerozjíždí. Jo, mouka už není.

Další informace

Bílý toastový chleba

1 komentář:

  1. Tak vypadá to líp :)

    http://www.novinky.cz/vase-zpravy/zlinsky-kraj/vsetin/4646-29300-ceskuv-mlyn-v-jarcove-obnovil-vyrobu-mele-bio-mouku.html

    OdpovědětVymazat