pondělí 13. prosince 2010

Sbohem Aidy!

Jakoby mým trampotám s botami nebylo konce, v pátek 10.12.2010 jsem se musel, po šesti letech, definitivně rozloučit s oblíbenými a skvěle rozšlápnutými Adidaskami. Budiž jim lesní půda lehká.

Vše vyprovokovaly Černé Aidy (nyní Stage 2). Už od výroby mají v podrážce větrací otvory, kterými asi rok teče. Zamáznutí otvorů silikonem u pravé botky pomohlo, ale z levé se pro změnu vyrobilo čerpadlo. Takže po pár krocích v dešti jsou až po okraj plné vody. Hlasité srkání vody z kaluží navíc nepůsobí důstojně, byť musím uznat, že suchá stopa za mnou je poměrně efektní.

Bezproblémové tak jsou Černé Aidy pouze na suchu nebo za mrazu ve sněhu. Navíc při dog-campu utrpěly šrám na špici v jemné síťovině, který se mi nepodařilo slušně zašít.

Takže zcela spontáně jsem před výroční schůzí modelářů prošel tři obchody a vzal Powerky, které mi slušně sedly a stály kousek přes 1000,-. Ještě odbočím k těm penězům: našel jsem záručák od treků Lowa a při druhé reklamaci mi nabídli boty nebo peníze, takže jsem vzal peníze, když už mám na chození Saltiky. Suma sumárum jsem chodil 3 roky ve slušných botách zadarmo.

...no a tím se Aidy (Stage 2) posunuly na Stage 3, což pro ně pro nedostatek místa v botníku znamená rituální pohřeb.

Častá a oblíbená poloha Aid, zejména ve Stage 2.
Tyto škorně se mnou vydržely tři roky ve Stage 1 (chůze na veřejnosti) a další tři roky ve Stage 2 (veškeré aktivity, kde není třeba zapůsobit na osoby opačného pohlaví, tj. rytí záhonů, práce v dílně, svařování, malování a pod.). A tak se nesmíte divit, že mě rozloučení s nimi mírně citově rozhodilo. 
Krabice po nových Powerkách (nyní Stage 1) posloužila
jako důstojná schránka pro zesnulé Aidy.
Musím si ale přiznat, že po technické stránce už taky nebyly nic moc, celkem čtyři díry nad čarou ponoru a podrážka pod patou probroušená na doraz. Zde mé oblíbené lepidlo skutečně nevědělo, kde se chytit. Ale třeba tkaničky byly stále původní...
Dbal jsem, aby se botky dobře cítily, vycpal jsem jim špičky
a zabalil je papíru
Abych nevyprovokoval zvědavé sousedy k nějaké exhumaci, proběhl pohřeb v nočních hodinách na utajeném místě v blízkém lese. 
No a v této schránce byly se všemi poctami pohřbeny.



Žádné komentáře:

Okomentovat